20231003 88   LLBwebp

Nieuws

22-4-2024

Update bouwnieuws april/mei

De eerste bewoners hebben inmiddels hun intrek genomen in de nieuwbouw van De Hilt. De appartementen worden vanaf half mei opgeleverd en dan gaan ook die bewoners er hun thuis van maken.  Na de laatste oplevering worden de Van Wijnen keten weggehaald. Ondertussen vinden er de komende periode woonrijpwerkzaamheden plaats rondom het appartementencomplex en rond de al opgeleverde eengezinswoningen. Dit betreft de aanleg van straten, stoep en parkeervakken en de aanleg van groen. Deze werkzaamheden worden voor het gebied nabij de entree van het plan nog niet uitgevoerd, omdat daar nog bouwwerkzaamheden moeten plaatsvinden.

Fase 2
Fijn Wonen start vlak voor de bouwvak 2024 met het grondwerk voor fase 2. Na de bouwvak volgt de fundering. De woningen worden in de fabriek van Fijn Wonen volledig voorbereid waarna de woningen in relatief korte tijd op de definitieve locatie geassembleerd worden. Gemiddeld wordt er ca. één woning per dag wind- en waterdicht neergezet. Hierna worden de woningen op de locatie van binnen verder afgewerkt.

 

31-1-2024

Update bouwnieuws feb 2024

De woningen uit de eerste fase van De Hilt (de vrijstaande woning, de tweekappers, de rijwoningen en de eerste 4 levensloopbestendige woningen) worden de komende weken opgeleverd. De nieuwe bewoners gaan er vervolgens hun thuis van maken en zo komt er weer leven in de locatie De Hilt.

Aan de appartementen wordt nog hard gewerkt. Onderstaand de recente en komende werkzaamheden

  • De dakbedekking is gereed. Het dak is dicht gemaakt voor de kerstvakantie
  • Hierna is gestart met het waterdicht maken van de gevels. Op de bovenste verdieping zijn de kozijnen gemonteerd en is het glas geplaatst. Nu zakken we per week één laag met de steiger en komen de kozijnen er ook in de rest van de appartementen in. Het gebouw komt zo ook steeds verder uit de steigers.
  • In de appartementen is de afbouw gestart. Zo is bijvoorbeeld de tegelzetter al bezig. Zodra de buitenkozijnen gemonteerd zijn, begint ook de fijne afbouw in de appartementen.
  • De oplevering van het appartementengebouw verwachten we in het tweede kwartaal. We zijn hierbij afhankelijk van de levering van de nutsvoorzieningen (water en elektra).

 De acht gezinswoningen en acht levensloopbestendige woningen uit fase 2 zijn in rap tempo eind 2023 verkocht. Zodra bekend is wanneer deze bouw start laten we dit weten. Deze tweede fase wordt gebouwd volgens het FIJN Wonen-principe, en dat betekent dat de onderdelen van de woningen als kant-en-klare elementen worden aangeleverd. Ze worden vervolgens in no-time op de kavel geplaatst. De bouwtijd is daarmee kort.

30-11-2023

Nu in verkoop - fase 2

De verkoop van de 8 levensloopbestendige woningen en 8 rijwoningen in De Hilt fase 2 is gestart!

Verkoopinformatie
Alle verkoopdocumentatie is uitsluitend digitaal beschikbaar. Je vindt de informatie terug onder de downloads op deze website. In de contractmap vind je alle tekeningen en de technische omschrijving. Ook staan hierin alle optiemogelijkheden uitgewerkt. Zo kun je je vooraf goed oriënteren op de mogelijkheden.

Daarnaast vind je bij de downloads de volledige prijslijst, de toewijzingscriteria en de overige verkoopinformatie. 

Schrijf je in
Ben je enthousiast? Maak een persoonlijke account aan op deze website en vul het digitale inschrijfformulier voor fase 2 in. De sluitingsdatum voor de inschrijving van fase 2 is zondag 10 december 23.59 uur. Hierna worden de woningen toegewezen. Het moment van inschrijven heeft geen invloed op de toewijzing. 

22-11-2023

Fase 2 30 november in verkoop

Op donderdag 30 november om 15:00 start de verkoop van de woningen in De Hilt fase 2. Vanaf dat moment kun je de complete verkoopinformatie met tekeningen, alle optiemogelijkheden en de volledige prijslijst op de website downloaden.

Inschrijven 
Inschrijven voor een specifiek bouwnummer kan straks alleen digitaal via je persoonlijke account op deze website.
Nog geen account? Klik op 'inschrijven' om een account aan te maken. Vanaf 30 november 15:00 vind je in het menu van je persoonlijke account een link naar het digitale inschrijfformulier.

De sluitingsdatum voor de inschrijving is zondag 10 december 23.59uur. Hierna worden de woningen toegewezen. Het moment van inschrijven heeft geen invloed op de toewijzing. Dit geeft voldoende tijd om alle informatie straks rustig te bestuderen.

15-11-2023

Fase 2 binnenkort in verkoop 

We verwachten binnenkort in verkoop te kunnen gaan met de laatste fase van De Hilt met 8 rijwoningen en 8 levensloopbestendige woningen. Op dit moment leggen we de laatste hand aan de verkoopinformatie en tekeningen, maar op de  website kun je alvast de sfeerplattegronden van de woningen bekijken.

Op de hoogte blijven?
Maak een persoonlijk account aan zodat je automatisch de nieuwsbrief ontvangt. Zodra de verkoopdatum bekend is en wij je meer kunnen vertellen over de verkoopprijzen en de inschrijfprocedure, zullen wij je hierover informeren via de nieuwsbrief. 

18-10-2023

Bouwnieuws - update half oktober 2023

Op de bouwplaats van De Hilt vordert de bouw gestaag. We laten weer graag even de voortgang van dit moment weten, met een vooruitblik naar de komende werkzaamheden.

 Bij de rijwoningen is het wandtegelwerk gereed, de spuiter van de plafonds is hier deze week begonnen. Aansluitend wordt gestart met het tegelen van de vloeren. 

Bij de twee-onder-een-kappers en de vrijstaande woning worden momenteel de dakpannen op de  kappen gelegd . Naar verwachting is dit volgende week gereed.

Aansluitend worden de zonnepanelen geplaatst. Daarnaast is de metselaar hier ook druk bezig met de laatste werkzaamheden en de stukadoor is hier begonnen met het afwerken van de plafonds en de wanden.

Bij de seniorenwoningen, naast de entree van het project, liggen de kappen erop en zijn de trappen geplaatst. Deze week zijn ze begonnen met het smeren van de cementdekvloeren. De metselaar is hier ook druk bezig met de gevel. Nadat we de pannen van de tweekappers en vrijstaande woning erop hebben, starten de pannendekkers bij de seniorenwoningen. 

Bij de appartementen is het metselwerk gestart. Hiermee krijgt het gebouw 'smoel'. Over circa twee weken gaan de eerste binnenwanden gezet worden in de appartementen. Eind week 43 wordt de dakvloer gestort en aansluitend wordt het liftdak geplaatst. Daarmee bereiken we het hoogste punt van de bouw. 

30-08-2023

Bouwnieuws eind aug/begin sep

De bouw van De Hilt vordert volgens plan en we houden u weer even op de hoogte van de komende werkzaamheden.

Bij de rijwoningen worden vanaf deze week de binnenwanden geplaatst en de metselaar gaat de buitenwanden opmetselen. Daarmee krijgt het project kleur! De dakpannen worden in week 38 (vanaf 18 september) op het dak gelegd. Bij de twee-onder-een-kapwoningen en de vrijstaande woning worden deze week de kappen en de trappen geplaatst. Vanaf volgende week komen de binnenwanden en begin oktober komen ook hier de pannen op het dak. De vier seniorenwoningen, direct aan de entree van het project, krijgen vanaf 4 september hun kappen en hierna volgt het plaatsen van de trappen.

In het midden van het project begint het appartementengebouw vorm te krijgen. Op korte termijn wordt de tweede verdiepingsvloer gestort. Hierna worden de kalkzandsteenmuren op deze tweede verdieping opgetrokken. Vervolgens worden deze werkzaamheden voor de derde en daarmee laatste etage uitgevoerd. Op de begane grond zijn de stelkozijnen (oftewel het frame waar het uiteindelijke kozijn tegenaan komt) al geplaatst. Daarmee krijgt het gebouw al enigszins gezicht.

18-07-2023

Bouwnieuws De Hilt - juli 2023

Op de bouwplaats wordt hard gewerkt en dat is te zien. De bouw verloopt tot op heden voorspoedig en we zitten op planning. De casco's van de woningen staan overeind en daarmee zijn de contouren van de woningen al zichtbaar. In de woningen zijn ook de verdiepingsvloeren van de eerste etage gestort. Nu de ruwbouw van de woningen een eind gevorderd is gaan we de komende maanden aan de slag met het appartementengebouw. Dit komt in het centrum van het plan te staan en we gaan zorgen dat het op hoogte komt. 

Vanwege de bouwvak is de bouwplaats vanaf vrijdagmiddag 21 juli tot en met vrijdag 11 juli 2023 gesloten. Ook het kantoor van Van Wijnen Harderwijk is gedurende deze periode gesloten. Bij zeer dringende bouwtechnische zaken of verstoring van de bouwplaats kunt u contact opnemen met onze 24-uursservicedienst via 0341 56 77 38.

Wij wensen alle omwonenden en betrokkenen een prettige vakantieperiode!

08-06-2023

Bouwnieuws ruwbouwfase - update juni 2023

De grondwerkzaamheden op de bouwplaats zijn afgerond en we gaan door met de volgende fase; de ruwbouwfase. In deze fase gebeurt er veel op de bouwplaats zoals hier verder staat omschreven.

Heiwerk en fundering

Inmiddels zijn de grondwerkzaamheden afgerond en gaan we door naar de volgende fase: de ruwbouwfase. De ruwbouwfase begint grofweg bij het gereedmaken van het heiwerk en/of de fundering. Afhankelijk van hoe diep de draagkrachtige laag zich in de grond bevindt, worden de woningen gefundeerd op heipalen.

Invoer nutsvoorzieningen en leidingen

Tegelijkertijd met de voorbereidingen van het heiwerk/de fundering worden de nutsvoorzieningen voorbereid. Op de bouwplaats is dit ter herkennen aan de gekleurde buizen die per kavel door de fundering steken. In deze gekleurde buizen worden in een later stadium de leidingen getrokken die de woning verbinden met het algemene distributie netwerk wat in de straat ligt. 

Vloeren en wanden

Wanneer de ruwe begane grondvloer gelegd is, start de opbouw van het casco van de woning. Elke wand wordt als een LEGO-pakket aangeleverd. In deze wanden worden voorzieningen zoals elektrapunten, kozijnen en beglazing achteraf aangebracht. Afhankelijk van het vloertype zijn ook in de vloerplaten veel zaken voorbereid.

Gevelbekleding

Gedurende de ruwbouwfase wordt na het isoleren gestart met het aanbrengen van de gevelbekleding. 

Dakconstructie en dakafwerking

Het dak van de woning wordt als laatste stap in de ruwbouwfase dichtgemaakt. De schuine kap op de woningen wordt voorzien van een geisoleerde prefab scharnierkap. Met de hijskraan worden deze kappen met precisie op de plaats gehesen. Nadat de schuine kappen zijn geplaatst worden deze voorzien van een dakafwerking en zonnepanelen.

12-05-2023

Start bouw bijeenkomst

In april zijn de werkzaamheden op het bouwterrein officieel begonnen. Dit heugelijke feit is donderdag 11 mei feestelijk gevierd in het bijzijn van toekomstige bewoners en betrokkenen.  De aanwezigen hebben een boodschap geschreven op biologisch afbreekbaar papier met daarin bloemenzaadjes verwerkt. Wethouder Theo Reijn heeft vervolgens deze boodschappen begraven met een graafmachine. Hiermee hebben zij alvast de eerste bijdrage geleverd aan de groene en biodiverse wijk die De Hilt straks gaat worden. Na de officiële handeling was er gelegenheid voor de toekomstige bewoners om, onder het genot van een hapje en een drankje, kennis te maken met hun toekomstige buren. Een zeer geslaagde middag!

 

Ondertussen zijn de graafwerkzaamheden op de bouwplaats afgerond en zijn de funderingspalen geboord. Deze worden binnenkort doorgemeten waarna gestart wordt met de werkzaamheden voor de fundering. Medio juni gaat de aannemer aan de slag met de ruwbouw en zullen de eerste casco’s van de woningen zichtbaar worden op het bouwterrein.

24-04-2023

Belangstelling voor de laatste beschikbare bouwnummers: kom naar ons Open Huis!

Donderdag 11 mei tussen 16.00 en 17.00 uur ben je van harte welkom op de bouwplaats van De Hilt. Het Open Huis is er voor iedereen die interesse heeft in de laatste, beschikbare woningen en appartementen. De bouw is al gestart, dus we kunnen eenvoudig laten zien waar de beschikbare woning en appartementen liggen en wat je uitzicht wordt. Er zijn nog drie appartementen en één vrijstaande woning te koop.

Zekerheid van bouwen
Nu veel bouwprojecten op het laatste moment geen doorgang vinden is er onder belangstellenden voor nieuwbouw veel onzekerheid. In De Hilt is de bouw al onderweg en dat geeft rust voor potentiële kopers. De oplevering staat gepland voor eind 2023/begin 2024 en daar kunnen kopers hun planning op afstemmen.

Appartementen
Op zoek naar gemak en comfort? Er zijn nog drie gelijkvloerse appartementen (bwnr 37, 38 en 39) beschikbaar op de bovenste woonlaag van het kleinschalige appartementencomplex (met lift) . Er is nog keus uit één of twee slaapkamers. De appartementen zijn voorzien van een complete badkamer en de fijne vloerverwarming maakt dat het comfortabel wonen is. Vanaf het balkon heb je een heerlijk groen uitzicht en je zit er heerlijk privé. En nieuwbouw betekent dat de energiekosten laag zijn vanwege de duurzame materialen en goede isolatie.

Woning
De vrijstaande woning met bouwnummer 13 is nog beschikbaar. Deze woning heeft 161m² gebruiksoppervlak, drie royale slaapkamers en een tweede verdieping waar je nog een slaapkamer, speelkamer voor de kids of fijne werkkamer kunt realiseren. Verder is de garage standaard aanwezig, is de badkamer compleet ingericht en is de tuinligging op het zonnige zuiden. En uiteraard is hij gasloos, zeer energiezuinig en voorzien van comfortabele vloerverwarming.

Omdat het plan ingepast wordt in een bestaande, groene woonwijk blijven de volwassen bomensingels bewaard. Met waardevolle toevoegingen als groene daken op de bergingen, kruidenrijke bermen, groene erfafscheidingen en een biodiverse nieuwe aanplant krijgt De Hilt een bijzonder groene uitstraling. En dat is prettig wonen!

Veiligheidsmaatregelen
Nu de bouw gestart is moeten bezoekers van de bouwplaats, in het kader van de veiligheidsmaatregelen, veiligheidsschoenen en een helm dragen. Deze zijn tijdens het Open Huis beschikbaar op de bouwplaats.

Zien we je 11 mei? Tot dan!

14-04-2023

Inloopmiddag voor omwonenden

Woensdag 26 april tussen 15.00 en 16.30 uur heeft de uitvoerder een inloopmiddag voor omwonenden op de bouwplaats. Bent u als omwonende nieuwsgierig naar de bouw of heeft u vragen over hoe we dit aanpakken? U bent van harte welkom in de bouwkeet op de locatie. Onze uitvoerder staat u graag te woord.

Eerlijk is eerlijk: nieuwbouw brengt nu eenmaal stof, zand, geluid en meer verkeer met zich mee. Helaas kunnen we niet alle overlast vermijden, maar we doen ons uiterste best om de overlast tot een minimum te beperken. Toch kan het zijn dat u opmerkingen, klachten of vragen heeft. U kunt ons hierover mailen op verkoopmidden@vanwijnen.nl.

Liever persoonlijk contact? De uitvoerder houdt tijdens de bouw tweewekelijks een inloopspreekuur om eventuele vragen en opmerkingen van omwonenden direct te beantwoorden. Hij start hiermee op woensdag 7 juni 15.00 - 16.00 uur.

14-04-2023

Bouwnieuws - april 2023

Half april 2023 gaan de bouwwerkzaamheden definitief starten voor De Hilt. De bouwketen en het bouwmateriaal zijn al naar de bouwplaats gebracht en de uitvoerder heeft er zin in!

Planning werkzaamheden
In mei worden de palen geboord van het appartementengebouw en de woningen. Hierna starten we met de verdere funderingswerkzaamheden waarna de ruwbouw wordt opgebouwd. Met ruwbouw bedoelen wij het storten van de vloeren en het plaatsen van de dragende wanden. Hierna starten ook de gevelwerkzaamheden, het aanbrengen van het metselwerk en het plaatsen van de kozijnen en dakbedekking. Rondom de zomer van 2023 verplaatsen de werkzaamheden zich meer naar binnen toe en wordt er een start gemaakt met de afbouw. Hieronder valt het plaatsen van de binnenwanden, het aanbrengen van het tegelwerk, het uitvoeren van stukadoorswerkzaamheden en het plaatsen van binnenkozijnen en deuren.
Bij onze werkzaamheden op de bouwplaats zijn we vaak afhankelijk van het weer en van de afspraken die we met bijvoorbeeld nutsleveranciers kunnen maken. Om die reden is onze planning altijd een prognose.

Over de bouwplaats
We snappen dat omwonenden, belangstellenden én de toekomstige bewoners ontzettend nieuwsgierig zijn naar de voortgang op de bouwplaats. Maar, het betreden van de bouwplaats is niet toegestaan. Een bouwplaats is gevaarlijk terrein en de uitvoerder van Van Wijnen is verantwoordelijk voor de veiligheid en is aansprakelijk wanneer er iets misgaat. Oók buiten werktijd en in de weekenden. De inspectie op bouwplaatsen is streng en legt het werk bij ongevallen onherroepelijk stil. Graag willen we in eerste instantie voorkomen dat u mogelijk letsel oploopt en in tweede instantie dat de bouw vertraging oploopt. De bouwplaats is om die reden niet toegankelijk.

Voor de toekomstige bewoners worden er tijdens het bouwproces ‘kijkmomenten’ gepland waarop zij de vorderingen van dichtbij kunnen bekijken.

10-02-2023

Hoera!

Afgelopen week hebben onze kopers vernomen dat er aan de opschortende voorwaarden is voldaan. Dat is goed nieuws!
De kopers krijgen een uitnodiging voor het notarieel transport in februari of maart en de voorbereidingen voor de start bouw zijn gestart.
Binnenkort gaan de bouwketen geplaatst worden en gaan de werkzaamheden op locatie echt van start.  

Er zijn nog wat woningen en appartementen beschikbaar.
Mocht u interesse hebben of weet u iemand die hier graag zou willen wonen? Meld u dan bij onze makelaar.
Hoe fijn is het dat u in deze onzekere tijden in ieder geval de zekerheid heeft over de de start van de bouw!