20231003 88   LLBwebp

Veelgestelde vragen

Waar lig De Hilt?

In een bestaande en groene woonwijk aan de Hasselaarlaan in Eemnes. Op deze locatie was het voormalig multifunctioneel centrum De Hilt gelegen.


Hoe blijft de huidige groene omgeving gewaarborgd?

Speciaal voor dit project is een landschapsarchitect aangesteld die een groenplan heeft opgesteld. Deze groene uitwerking geeft de aanwezige fauna, maar ook nieuwe soorten een kans door het creëren van woon- broed- en verblijfsplekken.


Wat wordt er gebouwd in De Hilt?

Er komt een mix aan woningtypes. In fase 1, welke momenteel in aanbouw is, komen rijwoningen, levensloopbestendige woningen, twee-onder-één-kapwoningen, een vrijstaande woning en een kleinschalig appartementengebouw met twee- en driekamerappartementen. In fase 2 komen rijwoningen en levensloopbestendige woningen.


Komen er huur- of koopwoningen?

Er komen alleen koopwoningen.


Wanneer start de verkoop?

De verkoop van fase 2 is op 30 november gestart. De eerste inschrijving is gesloten, maar je kunt je nog inschrijven als reservekandidaat. 


Wanneer start de bouw in De Hilt?

De bouw van fase 1 is momenteel in volle gang. De bouw van fase 2 kan starten als voldaan wordt aan de opschortende voorwaarden die in de overeenkomst worden genoemd. Een belangrijke opschortende voorwaarde is dat 70% van de woningen verkocht moet zijn. Nadat er aan alle opschortende voorwaarden is voldaan wordt er gestart met de bouwvoorbereidingen.


Wat is de bouwtijd?

In de aanneemovereenkomst wordt het aantal werkbare werkdagen genoemd.


Wat zijn de verkoopprijzen?

Bekijk via de interactieve woningselector de prijs per bouwnummer. Ook onder de downloads op de website vind je  een volledig prijslijst. 


Wordt er duurzaam gebouwd in De Hilt?

Duurzaam en energiezuinig bouwen staat hoog in het vaandel bij Van Wijnen. Zowel in de bouwfase als in de woonfase. Er wordt bij de ontwikkeling en realisatie van de woningen rekening gehouden met duurzame materialen. Daarnaast hanteert Van Wijnen de geldende regelgeving met betrekking tot energiezuinigheid en duurzaamheid.


Wat is het afwerkingsniveau?

Het afwerkingsniveau is standaard, dat wil zeggen: De wanden zijn behangklaar afgewerkt en de vloeren zijn geschikt voor vloerbedekking. De plafonds worden standaard voorzien van spackwerk. De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegelwerk.Er wordt geen keuken geplaatst. De aansluitpunten worden op een vaste plaats voorzien en zijn later door de keukenleverancier vanaf dit punt te verlengen. Voor het elektra werk wordt hier gebruik gemaakt van een WAGO systeem. Fijn Wonen zal diverse kopersopties aanbieden.


Zijn er ook kopersopties ?

De woningen van fase 2 worden gerealiseerd onder het merk Fijn Wonen, het innovatieve woonproduct van Van Wijnen. De onderdelen van deze woningen (vloeren, wanden en gevels) komen als kant-en-klare elementen uit onze gerobotiseerde woningfabriek in Heerenveen en worden op de bouwplaats in elkaar gezet. Door deze productiewijze zijn de optiemogelijkheden gestandaardiseerd. Alle optiemogelijkheden staan uitgewerkt in de contractmap, welkekunt bekijken onder de downloads op deze website. 


Hoe kan ik mij inschrijven voor een woning?

Klik bovenaan deze website op ‘inschrijven’ en maak een persoonlijk online woondossier aan.  In het persoonlijk woondossier vind je het digitale inschrijfformulier voor de woningen. 


Zijn er toewijzingscriteria van toepassing?

Ja, voor alle woningen in fase 2 zijn toewijzingscriteria van toepassing. De criteria verschillen per woningtype. De volledige toewijzingscriteria vind je terug onder de downloads op deze website.


Is er een zelfbewoningsplicht van toepassing?

Ja, voor bijna alle woningen in fase 2 is een zelfbewoningsplicht van toepassing. De volledige toewijzingscriteria vind je terug onder de downloads op deze website.


Bij wie kan ik terecht voor vragen?

Voor vragen over de verkoop van de woningen kunt u terecht bij de makelaar. Bent u omwonenden of andere belanghebbende en heeft u vragen over de bouw? Dan kunt uw vragen stellen aan Twan Heibrink (t.heibrink@vanwijnen.nl)