Bouwnieuws - april 2023

14-04-2023

Bouwnieuwsapril

Half april 2023 gaan de bouwwerkzaamheden definitief starten voor De Hilt. De bouwketen en het bouwmateriaal zijn al naar de bouwplaats gebracht en de uitvoerder heeft er zin in!

Planning werkzaamheden
In mei worden de palen geboord van het appartementengebouw en de woningen. Hierna starten we met de verdere funderingswerkzaamheden waarna de ruwbouw wordt opgebouwd. Met ruwbouw bedoelen wij het storten van de vloeren en het plaatsen van de dragende wanden. Hierna starten ook de gevelwerkzaamheden, het aanbrengen van het metselwerk en het plaatsen van de kozijnen en dakbedekking. Rondom de zomer van 2023 verplaatsen de werkzaamheden zich meer naar binnen toe en wordt er een start gemaakt met de afbouw. Hieronder valt het plaatsen van de binnenwanden, het aanbrengen van het tegelwerk, het uitvoeren van stukadoorswerkzaamheden en het plaatsen van binnenkozijnen en deuren.
Bij onze werkzaamheden op de bouwplaats zijn we vaak afhankelijk van het weer en van de afspraken die we met bijvoorbeeld nutsleveranciers kunnen maken. Om die reden is onze planning altijd een prognose.

Over de bouwplaats
We snappen dat omwonenden, belangstellenden én de toekomstige bewoners ontzettend nieuwsgierig zijn naar de voortgang op de bouwplaats. Maar, het betreden van de bouwplaats is niet toegestaan. Een bouwplaats is gevaarlijk terrein en de uitvoerder van Van Wijnen is verantwoordelijk voor de veiligheid en is aansprakelijk wanneer er iets misgaat. Oók buiten werktijd en in de weekenden. De inspectie op bouwplaatsen is streng en legt het werk bij ongevallen onherroepelijk stil. Graag willen we in eerste instantie voorkomen dat u mogelijk letsel oploopt en in tweede instantie dat de bouw vertraging oploopt. De bouwplaats is om die reden niet toegankelijk.

Voor de toekomstige bewoners worden er tijdens het bouwproces ‘kijkmomenten’ gepland waarop zij de vorderingen van dichtbij kunnen bekijken.