Bouwnieuws ruwbouwfase - update juni 2023

08-06-2023

Bouwnieuwsjuni

De grondwerkzaamheden op de bouwplaats zijn afgerond en we gaan door met de volgende fase; de ruwbouwfase. In deze fase gebeurt er veel op de bouwplaats zoals hier verder staat omschreven.

Heiwerk en fundering

Inmiddels zijn de grondwerkzaamheden afgerond en gaan we door naar de volgende fase: de ruwbouwfase. De ruwbouwfase begint grofweg bij het gereedmaken van het heiwerk en/of de fundering. Afhankelijk van hoe diep de draagkrachtige laag zich in de grond bevindt, worden de woningen gefundeerd op heipalen.

Invoer nutsvoorzieningen en leidingen

Tegelijkertijd met de voorbereidingen van het heiwerk/de fundering worden de nutsvoorzieningen voorbereid. Op de bouwplaats is dit ter herkennen aan de gekleurde buizen die per kavel door de fundering steken. In deze gekleurde buizen worden in een later stadium de leidingen getrokken die de woning verbinden met het algemene distributie netwerk wat in de straat ligt. 

Vloeren en wanden

Wanneer de ruwe begane grondvloer gelegd is, start de opbouw van het casco van de woning. Elke wand wordt als een LEGO-pakket aangeleverd. In deze wanden worden voorzieningen zoals elektrapunten, kozijnen en beglazing achteraf aangebracht. Afhankelijk van het vloertype zijn ook in de vloerplaten veel zaken voorbereid.

Gevelbekleding

Gedurende de ruwbouwfase wordt na het isoleren gestart met het aanbrengen van de gevelbekleding. 

Dakconstructie en dakafwerking

Het dak van de woning wordt als laatste stap in de ruwbouwfase dichtgemaakt. De schuine kap op de woningen wordt voorzien van een geisoleerde prefab scharnierkap. Met de hijskraan worden deze kappen met precisie op de plaats gehesen. Nadat de schuine kappen zijn geplaatst worden deze voorzien van een dakafwerking en zonnepanelen.